• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ

   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 

 

Το Κέντρο Ατομικής και Οικογενειακής Θεραπείας και το Επιστημονικό Κέντρο Σύγχρονης Διαιτολογίας & Διατροφικής Υποστήριξης διοργανώνουν το Βιωματικό Σεμινάριο για γονείς και μέλλοντες γονείς με θέμα:

 

 

"Γονείς, Παιδί και Τροφή.

Αναπτύσσοντας μία υγιή σχέση φροντίδας".

 

 

 Η υγιής και ισορροπημένη σχέση με την τροφή ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και περνάει από διάφορα στάδια και κομβικά σημεία κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσουμε  την επίδραση της σχέσης αυτής στην υγεία του σημερινού παιδιού και του αυριανού ενήλικα, καθώς και τη σχέση του παιδιού με το σώμα του. 

 

Καθώς λοιπόν η οικογένεια είναι το πρώτο και σημαντικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα χτιστεί η σχέση αυτή, σκοπός του σεμιναρίου είναι να μεταδώσει στους γονείς τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις διατροφικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών αλλά και να δώσει την ευκαιρία να ακουστούν σχετικοί προβληματισμοί, αγωνίες, συναισθήματα και εμπειρίες.Η βιωματική φύση του σεμιναρίου θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στα ασφαλή πλαίσια της ομάδας με τη βοήθεια ασκήσεων και παροχής πληροφορίας.

 

Με την ολοκλήρωση των 10 συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει, μεταξύ άλλων, πώς αρχίζει να αναπτύσσεται η διατροφική συμπεριφορά των παιδιών, ποιος ο ρόλος τους σε αυτό, καθώς και πρακτικές για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς με παιδιά υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

 

 

 

Θα πραγματοποιηθούν 10 δίωρες συναντήσεις ανά 15 ημέρες

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 16/1/2015 και ώρα 19.00

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/συνάντηση

Τόπος Διεξαγωγής: Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη

Εκτύπωση
PDF

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΙΕΣ

Η συνήθης σκέψη όταν κανείς αναφέρεται στο επάγγελμα της μαιευτικής, είναι το πώς και το πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει η μαία μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, την ώρα του τοκετού αλλά και στην περίοδο της λοχείας. Η γυναίκα βρίσκεται σε μια ευάλωτη συνθήκη και κατακλύζεται από αγωνίες και άγχη, όχι μόνο πρακτικής φύσεως αλλά και συναισθηματικής. Μια μαία λοιπόν, καλείται όχι να μεταδώσει μόνο πληροφορίες αλλά και να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς με τις γυναίκες που συνεργάζεται.

Υπάρχει όμως και η αντίπερα όχθη, εκείνη από την πλευρά της ίδιας της μαίας. Ένα κατεξοχήν «ανθρωπιστικό» επάγγελμα, που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην παροχή φροντίδας, στη δοτικότητα και στην αποκλειστικότητα.

Έχει άραγε όμως μια μαία αυτά τα ψυχικά αποθέματα πάντοτε; Πώς φροντίζει εκείνη τον εαυτό της για να μπορέσει να δώσει τόση φροντίδα; Γιατί επέλεξε ένα τέτοιο επάγγελμα; Έμαθε από παιδί να φροντίζει τόσο καλά; Πήρε φροντίδα και προσοχή σαν παιδί ή όχι; Απομένουν ψυχικές δυνάμεις για να τροφοδοτήσει με ενέργεια και ζωή την δική της καθημερινότητα;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα συζητηθούν πάνω στην κοινή βάση του επαγγέλματος της μαιευτικής. Στόχος της ομάδας είναι να εκφραστούν συναισθήματα και σκέψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να συζητηθούν περιστατικά μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η ομάδα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες,  θα διαρκεί 2 ώρες και θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/συνάντηση

Εκτύπωση
PDF

Ομάδα εποπτείας διαιτολόγων-διατροφολόγων

Καθώς ένα από τα βασικά «εργαλεία» της δουλειάς κάθε διαιτολόγου είναι ο ίδιος του ο εαυτός και τα συναισθήματα που βιώνει κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον άνθρωπο που έχει απέναντι του σκοπός της ομάδας εποπτείας είναι η ανάλυση των περιστατικών, το μοίρασμα εμπειριών και η έκφραση των συναισθημάτων των ειδικών κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Επίσης, σε κάθε συνάντηση αφιερώνεται χρόνος σε θεωρητική ανάλυση θεμάτων όπως το συναισθηματικό φαγητό, οι διατροφικές διαταραχές, το πρώτο ραντεβού και το θεραπευτικό συμβόλαιο, η συναισθηματική υπερφαγία κ.ά

Σε ένα κλίμα αποδοχής και ασφάλειας καλούνται οι ειδικοί να εκφραστούν, να ακούσουν και να παρατηρήσουν τον εαυτό τους μέσα από το πρίσμα της ομάδας.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας εποπτείας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα, διαρκούν 2 ώρες και η ημέρα και ώρα καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης των συμμετεχόντων.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/συνάντηση

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr