• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Το πρώτο ραντεβού

Η απόφαση να μοιραστεί κανείς οτιδήποτε τον απασχολεί και αποτελεί εμπόδιο στο προχώρημα του, πολλές φορές δεν είναι εύκολη. Για τον λόγο αυτό, κάθε άνθρωπος όντας μοναδικός, χρειάζεται τον δικό του χρόνο να δεσμευτεί στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Έτσι, η πρώτη συνάντηση είναι πάντοτε διερευνητική και στη συνέχεια, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες κάθε ανθρώπου, καθορίζεται το πλάνο της θεραπείας.

Οι συνεδρίες έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά την εβδομάδα. Το θεραπευτικό όμως συμβόλαιο εξατομικεύεται και καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr