• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Διαχείριση στρες εν όψει χαλάρωσης

Αν και διανύουμε ήδη το καλοκαίρι και για πολλούς ανθρώπους αυτό σημαίνει χαλάρωση και ηρεμία, παρόλα αυτά δεν αποτελεί είδηση να υπάρχουν και άνθρωποι που αισθάνονται ότι τώρα που έχουν χαλαρώσει ίσως οι ρυθμοί της δουλειάς και της καθημερινότητας, αδυνατούν να ηρεμήσουν ή και ακόμη αισθάνονται ακόμη μεγαλύτερη εντάση από ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όταν ένας άνθρωπος καλείται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, συνήθως καταφέρνει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης αλλά ταυτόχρονα να πιέζεται χωρίς όμως να έχει την δύναμη ή και τον χρόνο να επεξεργαστεί αυτή την δυσκολία του. Ίσως και οι γρήγοροι ρυθμοί της δουλειάς να αποτελούν ένα άλλοθι για να μην έρθουν στην επιφάνεια και τυχόν δυσκολίες. Έτσι, με το ξεκίνημα των διακοπών ή κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν δυσκολίες όπως πονοκεφάλους, αυπνίες ή και έντονη υπνηλία και πολύ περιορισμένη διάθεση σε συνδυασμό με συναισθηματικές εναλλαγές.

Οι δύο λοιπόν τελευταίες συναντήσεις αυτής της χρονιάς έχουν σκοπό να δωθεί η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους δυσκολεύονται αυτή την φαινομενικά ήρεμη και χαλαρή περίοδο της χρονιάς αλλά και μέσα από τεχνικές χαλάρωσης και βιωματικές ασκήσεις να βρουν τρόπο να ανταπεξέλθουν καλύτερα αλλά και να απολαύσουν τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Οι συνατήσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο επόμενες Δευτέρες 8/7 & 15/7 & ώρα 19.00-20.30.

Κόστος  συμμετοχής 20 ευρώ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 210-9314018 & 6980335557.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr