• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

2η Διατροφική Εκπαιδευτική Συνάντηση

«Οι στόχοι και τα κίνητρα για την απώλεια βάρους»  

H ψυχολόγος Αγγελική Ζαφειροπούλου σε συνεργασία με τη διαιτολόγο Ευγενία- Ιωάννα Παπαδήμα, θα πραγματοποιήσουν στις 25 Μαΐου 2012 ημερίδα με θέμα τους στόχους και τα κίνητρα που έχει κάθε άτομο προκειμένου να δεσμευθεί στην έναρξη αλλά και διατήρηση ενός διατροφικού προγράμματος.
Είναι πολύ σύνηθες να συμβαίνει το εξής «παράδοξο»,  το άτομο να επιθυμεί ταυτόχρονα να χάσει βάρος αλλά και να μην κάνει καμία προσπάθεια, δίνοντας στον εαυτό του συνεχώς μια περίοδο χάριτος. Η απάντηση στην αναβλητικότητα σχετικά με την έναρξη μιας δίαιτας δεν βρίσκεται σε λογικές εξηγήσεις αλλά κυρίως στα συναισθήματα των ανθρώπων. Για παράδειγμα, στο άγχος και στην αγωνία του ατόμου σχετικά με το αν θα τα καταφέρει, στην μη αντοχή στην αναμονή μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα, στον φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού μέχρι να χάσει τα κιλά που επιθυμεί και σε πολλούς άλλους λόγους. 
Κάθε άτομο βέβαια μπορεί να έχει τους δικούς του προσωπικούς και πολύ συχνά ασυνείδητους λόγους για τους οποίους είτε δεν παίρνει απόφαση να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια είτε δεν την ολοκληρώνει. Έτσι, ανάλογα προσωπική και εξατομικευμένη θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια τόσο από την πλευρά του ίδιου του ατόμου όσο και από του ειδικού και κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους να είναι προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες και δυνατότητές του, σεβόμενο πάντοτε την ανθρώπινη φύση αλλά και την επιθυμία του ιδίου να μπορεί να χαίρεται τον εαυτό του.
Η ανταλλαγή απόψεων, η έκφραση ανησυχιών και προσωπικών δυσκολιών θα γίνουν σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης με απόλυτο σεβασμό, φροντίδα και εκτίμηση.  Εισηγήτριες ημερίδας
Ζαφειροπούλου Αγγελική,
Ψυχολόγος, Mscwww.therapy-center.gr


Παπαδήμα Ευγενία – Ιωάννα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
www.dietsecrets.gr

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr