• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Το κέντρο

Έχοντας ως βασική αρχή τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του κάθε ατόμου που επιλέγει να έρθει στον χώρο μου, στόχος μου είναι να καταφέρει ο καθένας να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του και να πραγματοποιήσει αλλαγές έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει και να χαίρεται τη ζωή. Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του υγιείς και λειτουργικές πτυχές και πρωταρχική μου φροντίδα είναι να τις αναγνωρίσει και να τις αξιοποιήσει, καθώς τα εμπόδια, οι προσωπικές συγκρούσεις και πιθανά συμπτώματα δεν αρκούν για να καθορίσουν και να στιγματίσουν την ζωή ενός ανθρώπου.

Η θεραπευτική διαδικασία χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, κατανόηση και εχεμύθεια .

Aπόρρητο

Οι ψυχολόγοι υποχρεώνονται σύμφωνα με το νόμο και τον Κώδικα Δεοντολογίας να διαφυλάσσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες συλλέγουν κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτική συνεδρίας. Σε αυτές δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση κανείς τρίτος, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, και πάντοτε ύστερα από την έγκριση του ίδιου του θεραπευόμενου.

Άρση του απορρήτου γίνεται όταν ο θεραπευόμενος αποκαλύψει ότι:

  • Πρόκειται να βλάψει τον εαυτό του, ή
  • Απειλείται η ζωή ή η ασφάλεια κάποιου τρίτου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr