• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΙΕΣ

Η συνήθης σκέψη όταν κανείς αναφέρεται στο επάγγελμα της μαιευτικής, είναι το πώς και το πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει η μαία μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, την ώρα του τοκετού αλλά και στην περίοδο της λοχείας. Η γυναίκα βρίσκεται σε μια ευάλωτη συνθήκη και κατακλύζεται από αγωνίες και άγχη, όχι μόνο πρακτικής φύσεως αλλά και συναισθηματικής. Μια μαία λοιπόν, καλείται όχι να μεταδώσει μόνο πληροφορίες αλλά και να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς με τις γυναίκες που συνεργάζεται.

Υπάρχει όμως και η αντίπερα όχθη, εκείνη από την πλευρά της ίδιας της μαίας. Ένα κατεξοχήν «ανθρωπιστικό» επάγγελμα, που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην παροχή φροντίδας, στη δοτικότητα και στην αποκλειστικότητα.

Έχει άραγε όμως μια μαία αυτά τα ψυχικά αποθέματα πάντοτε; Πώς φροντίζει εκείνη τον εαυτό της για να μπορέσει να δώσει τόση φροντίδα; Γιατί επέλεξε ένα τέτοιο επάγγελμα; Έμαθε από παιδί να φροντίζει τόσο καλά; Πήρε φροντίδα και προσοχή σαν παιδί ή όχι; Απομένουν ψυχικές δυνάμεις για να τροφοδοτήσει με ενέργεια και ζωή την δική της καθημερινότητα;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα συζητηθούν πάνω στην κοινή βάση του επαγγέλματος της μαιευτικής. Στόχος της ομάδας είναι να εκφραστούν συναισθήματα και σκέψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να συζητηθούν περιστατικά μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η ομάδα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες,  θα διαρκεί 2 ώρες και θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/συνάντηση

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr