• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Ομάδα εποπτείας διαιτολόγων-διατροφολόγων

Καθώς ένα από τα βασικά «εργαλεία» της δουλειάς κάθε διαιτολόγου είναι ο ίδιος του ο εαυτός και τα συναισθήματα που βιώνει κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον άνθρωπο που έχει απέναντι του σκοπός της ομάδας εποπτείας είναι η ανάλυση των περιστατικών, το μοίρασμα εμπειριών και η έκφραση των συναισθημάτων των ειδικών κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Επίσης, σε κάθε συνάντηση αφιερώνεται χρόνος σε θεωρητική ανάλυση θεμάτων όπως το συναισθηματικό φαγητό, οι διατροφικές διαταραχές, το πρώτο ραντεβού και το θεραπευτικό συμβόλαιο, η συναισθηματική υπερφαγία κ.ά

Σε ένα κλίμα αποδοχής και ασφάλειας καλούνται οι ειδικοί να εκφραστούν, να ακούσουν και να παρατηρήσουν τον εαυτό τους μέσα από το πρίσμα της ομάδας.

 

Οι συναντήσεις της ομάδας εποπτείας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα, διαρκούν 2 ώρες και η ημέρα και ώρα καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης των συμμετεχόντων.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/συνάντηση

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr