• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Σεμινάρια για Γονείς

Το να είναι κανείς γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι γονείς συχνά αναρωτιούνται αν μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους και πόσο αυστηροί ή ελαστικοί πρέπει να είναι μαζί τους.

Τα σεμινάρια γονέων απευθύνονται σε γονείς όλων των ηλικιών που αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν βοήθεια ώστε να βρουν εποικοδομητικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 

Βασίζονται στην αρχή ότι οι περισσότεροι οι γονείς ενεργούν με γνώμονα το καλό του παιδιού τους και μέσα από την θεωρία, τις βιωματικές ασκήσεις και την ελεύθερη έκφραση απόψεων και αποριών θα βοηθήσουν τους γονείς να έρθουν πιο κοντά στην προσωπική τους αλήθεια για το τι σημαίνει «καλός γονιός».

Ενδεικτική θεματολογία:
 
-Αντιδράσεις γονέων απέναντι στον ερχομό του μωρού
 
-Γνωστική και ψυχολογική ανάπτυξη του βρέφους
 
-Άγχος αποχωρισμού
 
α είδη της προσκόλλησης
 
-Αναπτύσσοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού
 
-Τι σημαίνει καλή και κακή συναισθηματική υγεία
 
-Πώς να ακούω και να επικοινωνώ με το παιδί μου


Στις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr