• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

1η Διατροφική Εκπαιδευτική Συνάντηση

Στις 02/04/2011 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γραφείου ημερίδα με θέμα το πώς η μη αναγνώριση των συναισθημάτων μας αλλά και οι καταστάσεις που μας αγχώνουν μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής ή σε κατανάλωση μη υγιεινής τροφής. Η συναισθηματική κατανάλωση ορίζεται ως η κατανάλωση τροφίμων σε απάντηση προς τα συναισθήματά και όχι τα σήματα πείνας του σώματος.

Στόχος λοιπόν της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της συναισθηματικής κατάστασης και της διατροφής αλλά και μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων που μπορεί να δυσκολεύουν τον κάθε ένα ξεχωριστά. Η ανταλλαγή απόψεων, η έκφραση ανησυχιών και προσωπικών δυσκολιών έγιναν σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης με απόλυτο σεβασμό, φροντίδα και εκτίμηση.





Εισηγήτριες ημερίδας:
Ζαφειροπούλου Αγγελική,Ψυχολόγος,MSc
www.therapy-center.gr

Παπαδήμα Ευγενία – Ιωάννα,Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,ΜSc
www.dietsecrets.gr

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr