• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Ομάδες διαχείρισης στρες

Το στρες είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγεί τα άτομα στην απόγνωση. Αρκεί όμως να αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και αυτό που απαιτείται είναι η ανεύρεση τεχνικών και μεθόδων για την διατήρησή του στα βοηθητικά και λειτουργικά για τον οργανισμό αλλά και για την ίδια τη ζωή επίπεδα.

Η διαχείριση στρες απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να διαχειριστούν καθημερινές καταστάσεις και που επιθυμούν να σταθούν διαφορετικά απέναντι στις απαιτήσεις της ζωής.

Οι τεχνικές χαλάρωσης οι οποίες εφαρμόζονται ποικίλλουν και σε κάθε περίπτωση εξατομικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου. Είτε η ατομική είτε η ομαδική αντιμετώπιση του στρες μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να αποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του.   


Στις 25/09/12 ξεκινά μια νέα ομάδα διαχείρισης στρες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr