• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση σε οικογένειες με άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο

Η συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας (ψυχοεκπαίδευση) επιδιώκει την εκπαίδευση των μελών ώστε να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος ψυχικών διαταραχών, όπως για παράδειγμα της κατάθλιψης, της διπολικής διαταραχής και της σχιζοφρένειας. Οι οικογένειες οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με μια τέτοια ψυχική διαταραχη συχνά εγκλωβίζονται, δεν μιλούν για το πρόβλημά τους και τελικά συσσωρεύουν ένταση και βάρος. Από τα οποία δεν μπορούν να απαλλαγούν.

Η ψυχική διαταραχή δεν είναι μεταδοτική, η προκατάληψη είναι 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr