• 1 Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές,
    η προκατάληψη όμως ναι.
  • 3 Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.

    Albert Camus (1913-1960), Γάλλος Συγγραφέας (Νόμπελ 1957)
  • 2 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 4 Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, παρά μόνο «προβληματικές ματιές» που ρίχνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
  • 5 Για κάθε άνθρωπο που παραπατά ή χάνει τον δρόμο του, υπάρχει ένα χέρι να τον σηκώσει και να τον στηρίξει ώστε να ξαναβρεί την ρότα του.
Εκτύπωση
PDF

Θεραπεία ζεύγους

Κάθε ζευγάρι ξεκινά την κοινή του ζωή γεμάτο επιθυμίες, προσδοκίες και όνειρα. Πολλές φορές τα ζευγάρια δεν ξεκινούν υποψιασμένα ως προς τη διαφορετικότητα που μπορεί να υπάρχει, και που μακάρι να υπάρχει. Οι προσωπικές ιστορίες, ο τρόπος που βίωσε τον γάμο το κάθε μέλος στην πατρική του οικογένεια, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του κάθε συντρόφου και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μπορεί να προκαλούν δυσκολίες στην επικοινωνία και να δημιουργήσουν αδιέξοδα. 

Η θεραπεία ζεύγους είναι πάνω απ’ όλα μια σημαντική εμπειρία τόσο για την κοινή ζωή του ζευγαριού όσο και για τον κάθε σύντροφο ξεχωριστά. Είναι ένας τρόπος να ξαναβρεθούν οι σύντροφοι με φροντίδα και κατανόηση, να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, να εκφράσουν τις ανάγκες τους αλλά και να κατανοήσουν τις ανάγκες του άλλου και να βάλουν στην άκρη αισθήματα θυμού, πικρίας, αισθήματος εγκατάλειψης και μοναξιάς.
Ο στόχος της θεραπείας ζευγαριού είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης τους, η βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας, το χτίσιμο μιας γερής γέφυρας συναισθημάτων ανάμεσά τους και η παροχή δυνατότητας σε κάθε μέλος να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον ίδιο του τον εαυτό έτσι ώστε να μπορεί να μοιραστεί και να φροντίσει ακόμη πιο αυθεντικά. 

Οι αλυσίδες δεν στεριώνουν το γάμο. Αυτό που δένει δυο ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου είναι νήματα, εκατοντάδες μικρά νήματα. Σιμόν Σινιορέ, 1921-1985, Γαλλίδα ηθοποιός

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ψυχολόγος
Αγίας Σοφίας 1, Νέα Σμύρνη, 17123, 2109314018, consulting@therapy-center.gr